Το ΒΒC διάλεξε και βρήκε τις πέντε πόλεις του κόσμου, όπου δεν χρειάζεται να είναι κανείς πλούσιος για να καταφέρει να επιβιώσει. Αντιθέτως, μπορεί και με λιγότερα να περάσει μια χαρά τη ζωή του.
Μουμπάι - Ινδία
Η πιο προσιτή πόλη σύμφωνα με έκθεση του Economist. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ινδίας. Όταν η διώρυγα του Σουέζ χτίστηκε το 1869, καθιστώντας Βομβάη ένας από τους βασικούς εμπορικούς λιμένες της Ινδίας, ο πληθυσμός της πόλης εξερράγη - ιδιαίτερα με τους εμπόρους και των εποίκων από την Ευρώπη και την Ασία. Καθώς έχει γίνει ένα χωνευτήρι διαφορετικών πολιτισμών, η μητρόπολη εξελιχθεί σε ένα επίκεντρο για κάθε ευκαιρία, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, τον κινηματογράφο και τις βιομηχανίες μόδα.
Κατμαντού – Νεπάλ
Είναι η πύλη προς τα βουνά των Ιμαλαΐων. Το Κατμαντού έχει μια πολύ εξωστρεφή κουλτούρα. Ακόμη και οι υπάλληλοι γραφείου θα αφήσουν συχνά τα γραφεία τους για να εργαστούν έξω στον ήλιο. Όταν δεν εργάζονται, οι ντόπιοι, απολαμβάνουν την πάντα σε εστιατόρια ή με παρέες στα μπαρ. Και επειδή σύμφωνα με τον τοπικό νόμο τα μπαρ πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα, η νυχτερινή ζωή ξεκινάει νωρίτερα. Παραμένει, όμως, το ίδιο ξέφρενη.
Η Πόλη του Παναμά – Παναμάς
Οι ομογενείς σε όλο τον κόσμο της Κεντρικής Αμερικής προτιμούν τη συγκεκριμένη πόλη για το ήπιο κλίμα και το προσιτό κόστος της. Και παρόλο που οι κάτοικοι εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα, ξέρουν πώς να χαλαρώσουν όταν είναι η κατάλληλη στιγμή. Την ημέρα της πληρωμής τα πάρτι... σκάνε σε κάθε δρόμο και ζωντανεύουν οι χοροί και η διασκέδαση. Σε αυτό βοηθάει και ότι τα ποτά κοστίζουν το πολύ δύο δολάρια και μέχρι εννιά τα κοκτέιλ, τη στιγμή που στη Νέα Υόρκη δεν το βρίσκει κανείς κάτω από τα 14 ευρώ. Παρεμπιπτόντως επίσημο νόμισμα του Παναμά είναι το δολάριο των ΗΠΑ, αν και ονομάζεται Μπαλμπόα αντί για δολάριο.
Βουκουρέστι – Ρουμανία
Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας ήταν κάποτε γνωστή ως το «Μικρό Παρίσι», λόγω της γαλλικής επιρροής στην αρχιτεκτονική και τις μεγάλες λεωφόρους της. Πολλά ιστορικά κτίρια έπεσαν σε παρακμή, όταν το κομμουνιστικό καθεστώς κυριάρχησε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε μια αυξημένη προσπάθεια για την αποκατάσταση - ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο, όπου πολλά από τα παλαιότερα κτίρια έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα, και καφετέριες και εστιατόρια φασαρία με τους φίλους σας συλλογή για μια βραδινή έξοδο.
Τζέντα – Σαουδική Αραβία
Πολλοί επισκέπτες στην Τζέντα είναι προσκυνητές στη Μέκκα. Όσοι μένουν περισσότερο καιρό, βρίσκουν την πόλη αρκετά προσιτή - ένα μοναδικό μείγμα συντηρητισμού και σύγχρονης ζωής. Οι θρησκευτικοί νόμοι της Σαουδικής Αραβίας είναι δεδομένοι και αυστηροί καθώς οι άνδρες και οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να αναμειγνύονται μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι στα εστιατόρια υπάρχει ειδικός χώρος για άντρες και γυναίκες. Το βράδυ, όμως, η πόλη ζωντανεύει, στα εστιατόρια, οι δε άνδρες επιδεικνύουν τα φανταχτερά αυτοκίνητα τους στους πολυσύχναστους δρόμους.