Ειδικότερα, έξι από αυτά έκαναν μία και μοναδική φορά την εμφάνισή τους σε Ολυμπιακό Στάδιο και έκτοτε... η τύχη τους αγνοείται! Και εδώ που τα λέμε, μάλλον οι διοργανωτές είχαν δίκιο.Κολύμβηση μετ' εμποδίων
Στο αγώνισμα αυτό οι κολυμβητές είχαν να διασχίσουν 200 μέτρα. Ναι, αλλά όχι απλά 200 μέτρα. Πρώτα κολυμπούσαν μέχρι έναν στύλο, στον οποίο έπρεπε να σκαρφαλώσουν, να κατέβουν και να συνεχίσουν το κολύμπι μέχρι να συναντήσουν 4 βάρκες. Τις 2 πρώτες έπρεπε να τις σκαρφαλώσουν και να κολυμπήσουν κάτω από τις 2 επόμενες. Και μετά να τερματίσουν. Παρουσιάστηκε στους Ολυμπιακούς 1900 για πρώτη και τελευταία φορά.
Βύθιση αποστάσεως
Τι είναι τώρα αυτό; Λοιπόν είναι το εξής περίεργο: Οι διαγωνιζόμενοι πηδούσαν σε μια πισίνα και έμεναν ακίνητοι για 60 δευτερόλεπτα ή μέχρι το κεφάλι τους να μην άντεχε περισσότερο κάτω από το νερό. Μετά κάποιος μετρούσε την απόσταση που είχε διανύσει το σώμα τους από το αρχικό σημείο βύθισης. Πρώτο και τελευταίο ντεμπούτο το 1904.
Το παιχνίδι της παλάμης (όχι της ανοιχτής!)
Ουσιαστικά τένις με τις παλάμες! Παίζεται ακόμα και σήμερα σε μερικά σημεία του πλανήτη. Ξεκίνησε ως άθλημα επίδειξης το 1900. Το 1908 περιλήφθηκε στους Ολυμπιακούς και μετά επανήλθε ως επίδειξη το 1924. Ύστερα προτίμησαν το κανονικό τένις με ρακέτα, υποθέτω!
Διελκυστίνδα
Με ρίζες στους πρώτους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες, η διελκυστίνδα υπήρξε ολυμπιακό άθλημα το 1900, 1904, 1908, 1912 και 1920. Πρόκειται για ένα άθλημα (περισσότερο «παιχνίδι, θα έλεγα) που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες τραβούν ένα σχοινί προσπαθώντας η μία να τραβήξει την άλλη προς το μέρος της. Μετά το 1920 αποφασίστηκε η αποπομπή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.
Στατικό τριπλούν
Στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, όλα τα αγωνίσματα άλματος ξεκινούσαν από στατική θέση. Έτσι και το στατικό τριπλούν, το οποίο έκανε μια σύντομη καριέρα από το 1900 μέχρι το 1912.
Και το χειρότερο:
Σκοποβολή σε ζωντανά περιστέρια
Πηγή: perierga gr
Έγινε το 1900 και ήταν η μοναδική περίπτωση που ζώα σκοτώνονταν σε ένα άθλημα στους σύγχρονους Ολυμπιακούς. Πάνω από 300 πτηνά εξοντώθηκαν σε αυτούς τους αγώνες και ο νικητής ήταν ένας Βέλγος, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο σκοτώνοντας 21 από αυτά. Για πρώτη και τελευταία φορά...
πηγή: ipop.gr