Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, 14 προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, 2 μεταπτυχιακοί φοιτητές και ένας καθηγητής με υπεύθυνο τον καθηγητή Χ. Τζεδάκη πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.
Οι φοιτητές επισκέφτηκαν αρχικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν από τον κ. Γ. Γρημπυλάκο, Γεωλόγο του Μουσείου, για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τη μελέτη του, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου, τα γεωλογικά μνημεία και τους γεωτόπους της Λέσβου. Ακολούθησε περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και ενημέρωσή τους για τη σημασία των απολιθωμάτων στην κατανόηση της ιστορίας της γης, τη σημασία των απολιθωμάτων του Απολιθωμένου Δάσους για τη μελέτη και κατανόηση της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου.
Στη συνέχεια οι φοιτητές επισκέφτηκαν το Πάρκο Σιγρίου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, όπου γνώρισαν στο φυσικό τους χώρο ριζικά συστήματα και ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των πρόσφατων ανασκαφών του Μουσείου στη νησίδα Νησιώπη και τις σωστικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου.
Οι φοιτητές μετά το πέρας της επίσκεψής τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος, τη μελέτη και ανάδειξή του καθώς και των γεωλογικών μνημείων της Λέσβου, ενώ οι συνοδοί Καθηγητές δήλωσαν ότι και για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά προγραμματίζουν ανάλογες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.