Ένας τέτοιος «επιθετικός» μαθητής φέρεται να …ανέβασε σε μπασκέτα στον αύλειο χώρο σχολείου συμμαθητή του, με αποτέλεσμα το παιδί το οποίο ήταν τρομοκρατημένο, να πέσει και να σπάσει το χέρι του. Για το συμβάν ενημερώθηκε η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση.
Ο μαθητής που προκάλεσε το συμβάν φέρεται να έχει απασχολήσει και άλλες φορές τη διεύθυνση του σχολείου του και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς έχει εκδηλώσει και άλλες φορές τέτοια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους συμμαθητές του. Μάλιστα συζητιέται ότι είχε αλλάξει σχολείο για το λόγο αυτό. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπροστά στο συμβάν ήταν και δάσκαλοι οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να αποτρέψουν το μαθητή να ανεβάσει το άλλο παιδί στη μπασκέτα. Η έρευνα που έχει διατάξει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφορά την αναζήτηση ευθυνών και για τους εκπαιδευτικούς.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί υπέστη και εξάρθρωση καθώς ήταν «κρεμασμένο» στην μπασκέτα ενώ το πρωτοφανές περιστατικό δημιουργεί ανησυχία για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η βία στα σχολεία και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν όσο τέτοια φαινόμενα «συντηρούνται» στα σχολεία.
Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Τσολερίδου η οποία ενημερώθηκε χθες για το συμβάν είπε στα «Νέα της Λέσβου» «ο διευθυντής του σχολείου θα επισκεφθεί το παιδί που έχει τραυματιστεί για να μάθει τι ακριβώς συνέβη, ενώ έχω ζητήσει να γίνει προκαταρκτική εξέταση για να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και από την πλευρά των εκπαιδευτικών. Σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουμε στις δέουσες ενέργειες για να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό» δήλωσε η ίδια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς «επιθετικών» παιδιών αρνούνται να δεχθούν ότι το παιδί τους παρουσιάζει προβληματική συμπεριφορά και πολύ περισσότερο αρνούνται τις υποδείξεις των ειδικών για μεταφορά τους σε ειδικά σχολεία. Αυτό έχει σαν συνέπεια να εκδηλώνονται τέτοια περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η συνέχεια, όσο δεν μπαίνει ένα «φρένο» στην επιθετική συμπεριφορά κάποιων μαθητών.
Πολλές φορές ακόμη και οι γονείς των άλλων μαθητών δείχνουν να «ανέχονται» τέτοια περιστατικά αποφεύγοντας να έρθουν σε σύγκρουση με άλλους γονείς. Και αυτό γιατί υπάρχουν γονείς που εκδηλώνουν …την ίδια επιθετική συμπεριφορά με τα παιδιά τους και φθάνουν στο σημείο να «απειλούν» άλλους γονείς και δασκάλους που θα «τολμήσουν» να τους κάνουν υπόδειξη σχετικά με το παιδί τους.
Η κατάσταση αυτή όμως συντηρεί μια «προβληματική» εικόνα στα σχολεία και επιβάλλει τη λήψη μέτρων.