Υλικά:
- 1¼ φλ. τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1/4 φλ. τσαγ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
- 3 κ.γλ. κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 αυγά
- 1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι καρυδόψυχα
- 1/4 φλ. τσαγ. σπορέλαιο
Για το σιρόπι
- 2 φλ. τσαγ. ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
- 1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
- 3 φλ. τσαγ. Νερό
Παρασκευή:
- Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε αλεύρι-σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες και το κακάο.
- Αλέθουμε τα καρύδια.
- Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα αυγά
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας τα καρύδια και το σπορέλαιο.
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5′. αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
- Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και στη συνέχεια τη σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!