Καρυδόπιτα με κακάο

  • Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 22:40

Υλικά:

  •     1¼ φλ. τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
  •     1/4 φλ. τσαγ. αλεύρι μαλακό
  •     2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  •     1 κ.γλ. κανέλα
  •     1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
  •     3 κ.γλ. κακάο
  •     2 βανίλιες
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     6 αυγά
  •     1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
  •     1 ποτήρι καρυδόψυχα
  •     1/4 φλ. τσαγ. σπορέλαιο

Για το σιρόπι

  •     2 φλ. τσαγ. ζάχαρη
  •     1/2 λεμόνι
  •     1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
  •     3 φλ. τσαγ. Νερό

 Παρασκευή:

  • Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε αλεύρι-σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες και το κακάο.
  • Αλέθουμε τα καρύδια.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα αυγά
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας τα καρύδια και το σπορέλαιο.
  • Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5′. αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
  • Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και στη συνέχεια τη σερβίρουμε.

 Καλή σας όρεξη!

  • Πηγή : ipop gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπεκρή μεζές Τηγανιά μερακλίδικη »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ