Υλικά για σφουγγάτο Ασώματου
5 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
2 μαρούλια
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κιλό συκωταριά από αρνάκι μικρό
1 πατάτα βρασμένη
1 ματσάκι δυόσμο
12 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μαρούλια κομμένα όπως στη σαλάτα και τα σοτάρουμε μαζί. Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρούς κύβους και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τα κρεμμύδια και τα μαρούλια. Λιώνουμε τη βρασμένη πατάτα και τη ρίχνουμε στο μίγμα μας με αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα λαδωμένο ορθογώνιο ταψάκι και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στο φούρνο στους 175ο.