Σουπιές με μπίρα

  • Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 13:17

Υλικά για 4-5 άτομα

1.300-1.500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες* και κομμένες σε ροδέλες
300 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
2-3 δοντάκια σκόρδου, ψιλοκομμένα
1 κουτί μπίρα (300 ml)
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.γ. κοφτή πιπέρι, κόκκινο
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια τα πλοκάμια από τις σουπιές και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά μαζί με τις ροδέλες. Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τις ελιές και τις αφήνουμε να ξαλμυρίσουν για περίπου 45 λεπτά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τις σουπιές, τις πιπεριές και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με την μπίρα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόκκινο πιπέρι, τη ζάχαρη, τον άνηθο και τον μάραθο.

Τα φέρνουμε μια βόλτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να χυλώσει, για περίπου 35-40 λεπτά. Λίγο προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ξεπλένουμε τις ελιές και τις προσθέτουμε στο φαγητό, ίσα να πάρουν 2-3 βράσεις.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tips
Η ίδια συνταγή γίνεται και με καλαμαράκια.
Για ακόμη πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κόκκινο πιπέρι με μια κόκκινη πιπερίτσα.

* Καθάρισμα σουπιάς:
Αφαιρούμε το κόκαλο της σουπιάς, τα εντόσθια, τα μάτια και με μία απότομη κίνηση τραβάμε το «σακουλάκι» με το μελάνι της.

  • Πηγή : tovima gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ