Στη Σχολή του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης, λειτουργούν εννέα τμήματα διαφορετικών ειδικοτήτων, στα οποία φοιτούν περίπου 230 μαθητές. Στην πλειοψηφία τους οι απόφοιτοι, εντάσσονται άμεσα στην αγορά εργασίας ως ειδικευμένοι τεχνίτες, αφού έχουν ήδη αποκτήσει σημαντική εμπειρία μέσα από την πρακτική τους άσκηση, σε τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Ο κ. Καλογρίδης, στο πλαίσιο σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που στοχεύει το Επιμελητήριο, αφού εξήγησε τον ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού, έκανε στους μαθητές μια σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη παρουσίαση της εμπορικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας του νησιού μας, εξηγώντας παράλληλα τις δυσκολίες αλλά και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη δημιουργία επιχείρησης από τους αποφοίτους της Σχολής του ΟΑΕΔ. Τόνισε δε χαρακτηριστικά, πως καθώς οι προσλήψεις αποφοίτων στο Δημόσιο είναι πλέον αδύνατες, πρέπει να στραφούν προς την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε ότι αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Την ενημέρωση των μαθητών, ακολούθησε συζήτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τους καθηγητές και τον Διευθυντή της Σχολής, όπου διερευνήθηκαν τρόποι συνεργασίας των δυο φορέων, με στόχο την πρακτική άσκηση των μαθητών στις τοπικές επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου, με επιδοτούμενο πρόγραμμα για κάθε εργοδότη (τελικό κόστος 10 ευρώ/ημέρα εργασίας). Τέλος, για τη διευκόλυνση της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, συζητήθηκε η δυνατότητα κοινών εκδηλώσεων, με σκοπό τη προβολή των μαθησιακών γνώσεων των σπουδαστών της Σχολής.