Υλικά:
- 1 ½ κιλό μοσχάρι γάλακτος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδου
- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2 ξυλάκια κανέλλας
- 8 γαριφαλάκια
- 5 φλούδες πορτοκάλι
- 5 μπαλάκια μοσχοκάρυδο και μπαχάρι
- 1 ποτήρι χυμό φρέσκιας τομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Ανοίγετε τρύπες στο κρέας, τις οποίες γεμίζετε με μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλατοπιπερώνετε. Ροδίζετε λίγο το κρέας κι όταν πάρει χρώμα ρίχνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα γαρίφαλα, την κανέλλα, το μπαχάρι και τις φλούδες πορτοκαλιού. Το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες. Όταν είναι σχεδόν ψημένο ρίχνετε τον χυμό της τομάτας, το αφήνετε να πήξει και το σβήνετε με κρασί. Το σερβίρετε με μακαρόνια ή πουρέ.
Καλή όρεξη!