Σαρδέλες με κολοκυθάκια πλακί

  • Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 10:26

Υλικά για 4-6 άτοµα

1 κιλό σαρδέλες
3 ντοµάτες µεγάλες ώριµες
½ κιλό κολοκυθάκια φρέσκα
1 µατσάκι µαϊντανός ψιλοκοµµένος
3 σκελίδες σκόρδο
κοµµένες σε φετάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. λευκό κρασί ή 1 ποτηράκι ούζο
1 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170οC. Καθαρίζουµε τις σαρδέλες από εντόσθια και λέπια. Αφαιρούµε κεφάλι και κόκαλο µε µία κίνηση, πλένουµε καλά και αφήνουµε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Βγάζουµε τους σπόρους, τρίβουµε τις ντοµάτες στο χοντρό τρίφτη και πετάµε τη φλούδα. Πλένουµε και κόβουµε τα κολοκυθάκια σε λεπτές, κατά µήκος, φέτες. Αλείφουµε ένα ταψί µε το µισό ελαιόλαδο, αραδιάζουµε µέσα τα κολοκυθάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, και αλατίζουµε. Στρώνουµε από πάνω τις σαρδέλες, περιχύνουµε µε την τριµµένη ντοµάτα και κρασί ή ούζο και πασπαλίζουµε µε αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι και µαϊντανό. Προσθέτουµε σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουµε στο φούρνο, 20΄-25΄ περίπου.

Οι παλιές Μυτιληνιές χρησιµοποιούσαν µπόλικο µαϊντανό σε όλες τις συνταγές τους. Στη συγκεκριµένη, µπορούµε να προσθέσουµε και φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, που αναδεικνύει εξαιρετικά το πιάτο.

  • Πηγή : athinorama gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ