Πατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν

  • Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 14:05

Πεντανόστιμο ογκρατέν για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Σερβίρετέ το αχνιστό με φρέσκια σαλάτα και μικροί, μεγάλοι θα το λατρέψουν!

Υλικά

 

  • 6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 γραμ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Εκτέλεση
  • 1.Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7΄-8΄ μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • 2. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.

    3. Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα.

    4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 35΄ - 40΄, έως ότου το φαγητό ροδίσει σχηματίζοντας κρούστα.


    μερίδες 4
    Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
    Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
  • Πηγή : argiro gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ