Υλικά
- 6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 500 γραμ. φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Εκτέλεση
- 1.Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7΄-8΄ μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
2. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.
3. Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα.
4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 35΄ - 40΄, έως ότου το φαγητό ροδίσει σχηματίζοντας κρούστα.
μερίδες 4Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτάΧρόνος ψησίματος 40 λεπτά