Μωσαϊκό

  • Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 22:03

ΥΛΙΚΑ:

  • 125 γραμμάρια γάλα
  • 100 γραμμάρια  ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 200 γραμμάρια  κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
  • 250 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 30 γραμμάρια  κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε μία κρεμ ανγκλέζ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC.
Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
Χοντροκόβουμε με τις παλάμες μας τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα.
Το αδειάζουμε σε μία μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση κυλινδρική, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.

 

 

  • Πηγή : topsyntages gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ