Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Υλικά για 4-5 άτομα
Βαθμός Δυσκολίας εύκολη
Yλικά
-200 γρ. σφολιάτα ανοιγμένη
-1.200 γρ. ντοματάκια κονκασέ βρασμένα μέχρι να φύγει τελείως το νερό τους
-3 φέτες λεπτές λαδοτύρι Μυτιλήνης
-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
-1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-λίγα φύλλα ρόκας
-αλάτι, πιπέρι
-μια φόρμα τάρτας διαμέτρου
22,5 εκ. βουτυρωμένη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μέτριο και βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να καραμελώσουν και να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το τσίλι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε φόρμα τάρτας ελαφρώς βουτυρωμένη, αλείφουμε με τη μουστάρδα και στρώνουμε μέσα το τυρί. Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με φλούδες από λαδοτύρι, διακοσμούμε με μερικά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.