Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και καυτερή πιπεριά

  • Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 15:04

Υλικά για 4 άτομα

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
4 μπουτάκια κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
60 γρ. μέλι
120 ml μπίρα, μαύρη
80 ml σόγια σος
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Σε κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα μπουτάκια με την πιπεριά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και τα φέρνουμε μια βόλτα. Ρίχνουμε το μέλι και σβήνουμε με τη μπίρα. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνουμε με τη σόγια σος και λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει τα μπουτάκια.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αν χρειαστεί μετά το ψήσιμο, μεταφέρουμε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα και «δένουμε» τη σάλτσα με 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό.

Πηγή: tovima gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χαλβάς σιμιγδαλένιος

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ