-750 γρ. μανιτάρια όλων των ειδών
-50 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα (πορτσίνι)
-500 γρ. σπαγγέτι
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Μαλακώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για μισή ώρα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μαλακό βρεγμένο πανάκι και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την πιπεριά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια (τα φρέσκα και τα στραγγισμένα πορτσίνι –προσοχή, δεν πετάμε το νερό όπου μαλάκωσαν) και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το νερό των πορτσίνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα μανιτάρια. Σερβίρουμε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα.