Μελιτζάνες κοκκινιστές με φέτα

  • Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 13:49

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • 4-5 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μπαχάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

 

Eκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε ροδέλες περίπου 3 εκ. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με άφθονο αλάτι και τις αφήνουμε 30 λεπτά.
  2. Τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε ελαφρώς και τις τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας για 2-3 λεπτά να στεγνώσουν.
  3. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αφήνουμε λίγο να γυαλίσει, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 4-5 φορές ώσπου να μαραθούν, χωρίς όμως να μαυρίσουν και να βαρύνουν.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι, το μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι με μέτρο, επειδή οι μελιτζάνες κρατάνε αλάτι.
  5. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα του, να σωθούν τα πολλά υγρά, αλλά να μη λιώσουν οι μελιτζάνες.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τη φέτα, πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 10 λεπτά, ίσα να πάρει λίγο χρώμα το τυρί.

 

Tips

  • Για να μη διαλυθούν οι μελιτζάνες, δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό, απλώς κουνάμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα.
  • Λίγο καυτερό μπούκοβο θα αυξήσει την ένταση του φαγητού.
  • Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού στο σερβίρισμα, επάνω στη φέτα, ταιριάζουν εξίσου ωραία. 
  • Πηγή : imommy gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ