Γαριδομακαρονάδα με λευκό κρασί και σπανάκι

  • Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 13:42

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Eκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες ωμές και αφαιρούμε το μαύρο αντεράκι με οδοντογλυφίδα. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και τον μαϊντανό, σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες να πάρουν μια βράση μαζί με τη σάλτσα και να ανακατευτούν καλά. Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips: Μπορούμε να βράσουμε λίγο τα κελύφη από τις γαρίδες και να πάρουμε τον ζωμό για να βράσουμε τις πένες. Δεν βρήκατε καλές γαρίδες; Πάρτε καραβίδες ή καλαμαράκια, που θα κόψετε σε ροδέλες. Και, βέβαια, άλλη γεύση έχει το φρέσκο μαλάκιο και άλλη το κατεψυγμένο.

 

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ