Λινγκουίνι με καλαμάρι στο μελάνι του

  • Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 13:29

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-1 πακέτο λινγκουίνι
-2 κονσέρβες καλαμαράκια στο μελάνι τους
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1+1 κουταλιά ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-λίγη φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Bράζουμε τα λινγκουίνι για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνουν οι οδηγίες του παρασκευαστή. Στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε αρκετό κρύο τρεχούμενο νερό. Aνακατεύουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τη σάλτσα. Σουρώνουμε τα καλαμάρια και κρατάμε το ζουμί τους. Pίχνουμε σε τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου. Kατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, για να μην καεί το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη θερμοκρασία προσθέτοντας μικρές ποσότητες από το ζουμί της κονσέρβας. Mόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, βάζουμε στο τηγάνι το καλαμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το τυρί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Mεταφέρουμε τα λινγκουίνι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 ακόμα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Σερβίρουμε απλώνοντας τη φρυγανιά πάνω από τα λινγκουίνι.

Δοκιμάστε το με ένα φρέσκο Αγιωργίτικο.

 

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ