Υλικά (για 6 άτομα):
- 500 γραμ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3-4 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φλιτζ. κολοκύθι
- ½ κ.γ. νιφάδες ξερό chili
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα
- 5 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε τα σπαγγέτι ολικής αλέσεως σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει (όσο περισσότερο χρώμα παίρνει το σκόρδο, τόσο πιο έντονη και ελαφρά πικρή γεύση δίνει). Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα. Όταν τα σπαγγέτι είναι σχεδόν έτοιμα, πριν τα στραγγίξετε, προσθέτετε το κολοκύθι και το αφήνετε να ψηθεί για 30 δευτερόλεπτα. Στραγγίζετε την πάστα και το κολοκύθι σε σουρωτήρι και το ρίχνετε στο τηγάνι με το σκόρδο και τις ντομάτες, προσθέτοντας και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί για λίγο, μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτετε τις νιφάδες chili, την παρμεζάνα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!