Υλικά για 10 άτομα
- 40 γαρίδες Νο 1 ή 24 γαρίδες Νο 3
- αλεύρι, για το τηγάνισμα
- 8 κ.σ. βούτυρο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 σφηνάκια μπράντι
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 12 κόκκους μαυροπίπερου, άκοπους
- 8 κ.σ. μουστάρδα, τύπου Dijon
- 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι (με μια οδοντογλυφίδα), αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.
- Σε μέτρια φωτιά και σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να λιώσει αλλά να μην κάψει, γιατί μαυρίζει.
- Αλευρώνουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε να τηγανιστούν για 2 λεπτά από τη μία πλευρά. Μόλις τις γυρίσουμε από την άλλη, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά, τους κόκκους πιπεριού και αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το μπράντι και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip
Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τον μαϊντανό με φρέσκο κόλιαντρο.