Μία δίαιτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά ομέγα 3 μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό από τον καρκίνο του δέρματος, λέει μία πρόσφατη έρευνα.Ο Dr Niva Shapira, λέει ότι η Μεσογειακή διατροφή και συγκεκριμένα η ελληνική βοηθά στα χαμηλά ποσοστά μελανωμάτων της Ελλάδας σε σχέσηγ με άλλες ηλιόλουστες χώρες όπως η Αυστραλία. Ο Dr Niva Shapira, ερευνητής από το Τελ Αβίβ παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στο συνέδριο διαιτολόγων στο Σίδνεϊ. "Πιστεύουμε ότι η διαφορά στα ποσοστά καρκίνου μπορεί να οφείλεται στην διατροφή.", είπε.
Στοιχεία όπως αυτα που περιέχει η ντομάτα θωρακίζουν τον οργανισμό μας.
Η υπεύθυνη τύπου της Ένωσης Διαιτολόγων της Αυστραλίας η Dr Catherine Itsiopoulos είπε ότι η έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη. Τέτοια διατροφή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην παιδική ηλικία όπου ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος ήταν αυξημένος.
Πηγή: greekreporter gr