Ο Κλήδωνας αναβίωσε στην Επάνω Σκάλα

  • Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 01:46

Το έθιμο του Κλήδωνα αναβίωσε στην Επάνω Σκάλα το βράδυ της Τετάρτης παρουσία πλήθους κόσμου. Δεκάδες νέοι αλλά και μεγαλύτεροι έδωσαν το παρόν, οι μεν για να γνωρίσουν και οι δε για να θυμηθούν τα τοπικά τους έθιμα. 


Το έθιμο αναβίωσαν τα μέλη της Χορωδίας Μυτιλήνης, ο Εξωραϊστικός σύλλογος, η «Επάνω Σκάλα» και ο Σύλλογος Φιλιανών Μυτιλήνης σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο της Επάνω Σκάλας.
Φέτος στο άνοιγμα του Κλήδωνα τα μέλη των συλλόγων αφηγήθηκαν ιστορίες, απήγγειλαν στιχάκια, ενώ πλαισίωσαν τη διοργάνωση με μουσική από την Χορωδία.
Η αναβίωση του εθίμου έγινε βήμα βήμα, με τα «κάψαλα» πάνω από τα οποία πήδηξαν μικροί και μεγάλοι, με την παρασκευή της αλμυρόπιτας και το άνοιγμα του Κλήδωνα.
Με την ολοκλήρωση της αναβίωσης του εθίμου, άρχισαν οι χοροί από την ομάδα του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Επάνω Σκάλα».
Την επιμέλεια του Κλήδωνα είχαν ο Βαγγέλης Χατζημανώλης και η Κλεονίκη Μαρμάρου, που συντόνισαν την εκδήλωση.
Τέλος, να σημειωθεί ότι φιλοδοξία του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου και αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» είναι μέσα από τοπικά σχήματα και συλλόγους να διασώσει αλλά και να διαδώσει ξεχασμένα έθιμα του τόπου.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ