Γευσιγνωσία ελαιολάδου στο Σίγρι

  • Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 10:38

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Γιορτης Αγροτουρισμού 2012 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία ελαιόλαδου την Κυριακή 12 Αυγούστου. Λόγω του μεγαλου ενδιαφέροντος η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου  από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Οι επισκέπτες δοκίμασαν εκλεκτά τυποποιημένα λεσβιακά ελαιόλαδα σε φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού, τις παραδοσιακές «καπηράδες». Οι συμμετέχοντες αποκόμισαν μάλιστα τις καλύτερες εντυπώσεις από την ποιότητα και την εξαιρετική γεύση των βραβευμένων λεσβιακών ελαιολάδων:

Στην εκδήλωση προσφέρονται στους επισκέπτες τα ακόλουθα ελαιόλαδα:

ΕΙΡΗΝΗ της οικογένειας Καλαμποκά – από το Πλωμάρι Λέσβου

ΓΕΡΑΣ του Γρηγόρη Γλιγλή από το Σκόπελο Γέρας Λέσβου

ΜΕΡΟΠΗ της Μερόπης Αδριάνη από τη περιοχή Γέρας Λέσβου

Ελαιόλαδο ΣΤΥΨΗΣ του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης Λέσβου

Το ελαιόλαδο, αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο της μεσογειακής δίαιτας που έχει ανακηρυχθεί στοιχείο της Αυλης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται βασικό στοιχείο υγιεινής διατροφής και μακροζωίας. Το λεσβιακό ελαιόλαδο βασικό προϊόν του νησιού και έχει συνδεθεί περισσότερο από καθετί άλλο με τη Λέσβο, είναι άριστης ποιότητας με εξαιρετική γεύση και ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. Η ιδιαίτερη αξία του οφείλεται στην βιολογική του αξία, στο ελαφρά χρυσοκίτρινο χρώμα και στο ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση της αιγαιοπελαγίτικης ελιάς.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ