Μια αγωνία που ενισχύεται και με αυτή των γονιών που τους συνοδεύουν. Παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν για τα επόμενα 4 τουλάχιστο χρόνια σπίτι, απευθύνονται σε μια φιλική προς όσους φοιτούν στο πανεπιστήμιο, υπηρεσία, το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας. Εκεί, εξειδικευμένο προσωπικό, εξυπηρετεί φοιτητές/φοιτήτριες, βοηθώντας τους να κάνουν χρήση των παροχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εντελώς δωρεάν. Αυτές οι παροχές είναι διαθέσιμες για 6 χρόνια από την εγγραφή τους, αν μέχρι τότε δεν έχουν ορκιστεί και πάρει το πολυπόθητο πτυχίο… Φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα νησιά που δέχονται επιτυχόντες Πανεπιστήμιου Αιγαίου.
Οι παροχές όμως δεν περιορίζονται μόνο σ αυτά. Εξυπηρετούμενοι στο εν λόγω γραφείο είναι και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες και οι υποψήφιοι / υποψήφιες διδάκτορες. Συγκεκριμένα: Φοιτητές/φοιτήτριες που εγγράφονται για πρώτη φορά στα Τμήματα, έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν δικαιολογητικά για δωρεάν σίτιση και στέγαση στις φοιτητικές εστίες. Ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειας και άλλα κοινωνικά κριτήρια σιτίζονται ή / και στεγάζονται, καθ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων τους και των εξεταστικών περιόδων.
Όσοι πάλι αποφασίσουν να νοικιάσουν φοιτητική οικία με μισθωτήριο συμβόλαιο, στο ίδιο Γραφείο, καταθέτουν δικαιολογητικά και εφόσον κριθούν δικαιούχοι από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου της χώρας, αποζημιώνονται με 1000 ευρώ ετησίως, για 4 χρόνια. Δεν είναι κι
Υγεία
Ανασφάλιστοι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν πλήρη υγειονομική περίθαλψη από το Πανεπιστήμιό μας με βιβλιάριο που εκδίδει το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας για δωρεάν επισκέψεις και ιατρικές πράξεις σε συμβεβλημένους γιατρούς με το πανεπιστήμιο και σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.
Αντίστοιχη μέριμνα υπάρχει και για φοιτητές που με προγράμματα του πανεπιστημίου, διαμένουν προσωπικά στο εξωτερικό.
Τέλος στη Φοιτητική Μέριμνα απευθύνονται όλα τα μέλη του πανεπιστημίου, που έχουν ανάγκη από συμβουλευτική, παραπομπή σε ψυχολόγο, πληροφορίες για τις πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες του πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη καθώς και ειδική υποστήριξη σε θέματα αναπηρίας ή χρόνιων νοσημάτων, κακοποίησης ή επείγουσας ιατρικής βοήθειας και μεταφοράς με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Τηλέφωνα: 22510 36937 ή 22510 36932