Οι... απαγορευμένοι καρποί της δίαιτας επανέρχονται στο προσκήνιο και η επιστημονική συζήτηση γι' αυτούς ξαναρχίζει από νέα βάση.
Mια φέτα φρεσκοψημένο ψωμί με μέλι, σοκολάτα ή ένα πιάτο ζυμαρικά είναι μερικές από τις αγαπημένες τροφές που μας τονώνουν, μας δίνουν ζωντάνια και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Ναι, το σώμα μας το ξέρει καλά: υδατάνθρακες όπως οι παραπάνω είναι το καύσιμο που το βοηθάει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Όταν τους καταναλώνουμε, η χημεία του εγκεφάλου αλλάζει. Τα επίπεδα γλυκόζης ανεβαίνουν, ο οργανισμός τη χρησιμοποιεί για ενέργεια και εμείς νιώθουμε καλύτερα σε χρόνο-ρεκόρ.
Το κλειδί για λεπτή σιλουέτα;
Οι καλοί και οι κακοί
2. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες: Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται τροφές με βάση το άμυλο, όπως πατάτες, ρύζι, δημητριακά, αλεύρι, ψωμί. Όταν τις καταναλώνουμε, χρειάζεται αρκετός χρόνος για την πέψη, η γλυκόζη απελευθερώνεται πιο αργά στο αίμα με αποτέλεσμα το αίσθημα κορεσμού να διαρκεί περισσότερο. Επομένως μειώνεται η επιθυμία μας για κάτι γλυκό και κατ’ επέκταση περιορίζεται η αποθήκευση λίπους στο σώμα μας. «Γενικά προτιμούμε τους σύνθετους υδατάνθρακες ώστε να μην ανεβαίνει απότομα η γλυκόζη στο αίμα, αλλά χρειαζόμαστε και τα φρούτα και τα λαχανικά (δηλαδή τους απλούς)» παρατηρεί η Νικόλ Τσιάνη, η οποία προτείνει να καταναλώνουμε τα δεύτερα σε μορφή σνακ ανάμεσα στα γεύματα.
Να τους κόψουμε;
-
Πηγή :
elle gr
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία
ΔΙΑΤΡΟΦΗ