Πειραματικό Λύκειο
Στρατιωτικές σχολές, Πολυτεχνείο και Οικονομικά φαίνεται ότι είναι στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων, καθώς όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, αυτές μπορούν να εξασφαλίσουν και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του σχολείου, η Σταυρούλα Βαρβαρά από τη θετική Κατεύθυνση, είναι η πρώτη σε βαθμολογία από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης. Η Σταυρούλα έλαβε τρία 20άρια στη Χημεία, τη Βιολογία Κατεύθυνσης και στη Φυσική και βάσει των περσινών βάσεων φαίνεται ότι περνάει άνετα στην πρώτη σχολή προτίμησής της. Στην εφημερίδα μας δήλωσε: «Συγκέντρωσα 19.656 μόρια για σχολή της Στρατιωτικής Ιατρικής που ενδιαφέρομαι, η οποία πέρσι είχε βάση 19.085 μόρια. Την προτιμούσα πάντα και είχα στόχο να "πιάσω" τη βάση, καθώς μου άρεσε. Φυσικά και για λόγους καλύτερης αποκατάστασης».
2ο Γενικό Λύκειο
Ο Γιώργος Γιαμουγιάννης από το 2ο Γενικό Λύκειο και την τεχνολογική κατεύθυνση "έβγαλε" 18.500 μόρια, γράφοντας 20 στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και θέλει να μπει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης: «Η περσινή βάση για τη σχολή που προτιμώ είχε 18.300 μόρια, οπότε πιστεύω ότι ο στόχος δεν είναι αρκετά δύσκολος, με δεδομένο ότι εκτιμάται πτώση των βάσεων φέτος, λόγω του ότι τα μαθήματα είχαν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τα προηγούμενα χρόνια». Ο Βασίλης Βλουτέλλης από το ίδιο Λύκειο σημείωσε: «Οι μεγαλύτεροι βαθμοί μου ήταν στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (20), στον Προγραμματισμό (19,9) και στη Φυσική (19,5). Ενδιαφέρομαι για τη σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας, η οποία είχε 17.900 μόρια πέρσι κι εγώ συγκέντρωσα 18.270».
3ο Γενικό Λύκειο
Ο Μανώλης Πλευριτάκης από το 3ο Γενικό Λύκειο φαίνεται ότι είναι από τους πρώτους της τεχνολογικής κατεύθυνσης στο σχολείο του με βαθμό πρόσβαση 18,73. «Ενδιαφέρομαι για το Πολυτεχνείο Αθήνας και συγκεκριμένα για τις σχολές Ηλεκτρολόγων ή Μηχανολόγων. Οι καλύτεροι βαθμοί μου ήταν 19,3 στη Φυσική Κατεύθυνσης και 19,9 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας». Η Αδαμαντία Παλαιολόγου από το ίδιο Λύκειο κατακτά τις πρώτες θέσεις για τη θεωρητική κατεύθυνση από το σχολείο της με βαθμό πρόσβασης 18,72. «Το όνειρό μου από πολύ μικρή είναι να μπω στη Νομική Θεσσαλονίκης ή Κομοτηνής. Αν και με δυσκόλεψε η Βιολογία Γενικής Παιδείας, είχα πολύ καλούς βαθμούς στα μαθήματα κατεύθυνσης. Έτσι ενώ η σχολή πέρσι είχε βάση 18.435 μόρια, εγώ συγκέντρωσα 18.600».
4ο Γενικό Λύκειο
Οι πρώτοι του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης είναι ο Νίκος Αθανασίου με βαθμό πρόσβασης 19,41, ο Γαβριήλ Πιπίνης με 19,23 και ο Στρατής Τριανταφύλλου με 19,51 βαθμό πρόσβασης από τη θεωρητική κατεύθυνση, ο οποίος ενδιαφέρεται για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Νίκος, που έδωσα από την τεχνολογική κατεύθυνση σημείωσε για την επιτυχία του: «Στόχος μου είναι να μπω στο ΕΜΠ και συγκεκριμένα στις σχολές Ηλεκτρολόγων ή Μηχανολόγων, για τις οποίες συγκέντρωσα 19370 μόρια. Έχω επιλέξει από αρκετά νωρίς αυτές τις σχολές γιατί θέλω ν' ασχοληθώ με την έρευνα και την παραγωγή γνώσης, δεν θα μ' ενδιέφερε η δουλειά γραφείου, αλλά η ρομποτική και η νανοτεχνολογία». Ο Γαβριήλ, από την τεχνολογική κατεύθυνση επίσης, έχει βάλει στόχο το Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και συγκεκριμένα τις σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών ή Ναυπηγών.
Το "φαβορί" του 5ου ΓΕΛ
Ένα από τα φαβορί όλου του νησιού εκτιμάται ότι θα είναι ο Φώτης Καραμπλιάς από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και την τεχνολογική κατεύθυνση, ο οποίος έγραψε σε πέντε μαθήματα από 20(!): φυσική κατεύθυνσης, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ανάπτυξη Εφαρμογών, Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Για την επιτυχία του σημείωσε: «Από τις πρώτες τάξεις του Λυκείου μου άρεσε η μηχανολογία γι' αυτό στόχος μου είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για το οποίο συγκεντρώνω 19.730 μόρια».
"Αστέρια" από Αγιάσο και Μανταμάδο
Ο Αλέξανδρος Παπάνης και η Βλωτίνα Δουγραματζή αναδείχτηκαν οι μαθητές- "αστέρια" της Αγιάσου. Ο Αλέξανδρος από την τεχνολογική κατεύθυνση, αν και έβγαλε βαθμό πρόσβασης 18,7 ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποια σχολή θα επιλέξει πρώτη: «Έχω ακόμα ενδοιασμούς, αλλά μάλλον θα επιλέξω Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Οι καλύτεροι βαθμοί μου ήταν στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων(20), τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης (19) και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (19)». Η Βλωτίνα από τη θεωρητική κατεύθυνση έβγαλε 17,4 βαθμό πρόσβασης και ενδιαφέρεται για τη Φιλολογία Θεσσαλονίκης: «Μου αρέσουν πολύ τα αρχαία και τα λατινικά, οπότε αυτή η σχολή νομίζω με εκφράζει περισσότερο».
Η Αθηνά Λόκκεν- Φωτίου είναι η πρώτη σε βαθμολογία από το Γενικό Λύκειο Μανταμάδου: «Μ' ενδιαφέρει η σχολή Φιλολογίας Ιωαννίνων και πιστεύω ότι επειδή οι βαθμοί μου ήταν πολύ καλοί στα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης θα τα καταφέρω».
Πέτρα- Άντισσα
"Στο τσακ" να μπει στη σχολή της προτίμησής του βρίσκεται ο Χρήστος Κοντάρας από το Γενικό Λύκειο Πέτρας. Ο Χρήστος από την τεχνολογική κατεύθυνση συγκεντρώνει 17.207 μόρια για το 2ο και 4ο πεδίο και δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Θέλω να μπω στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης, η οποία πέρσι είχε 17.400 μόρια βάση εισαγωγής. Ελπίζω ότι με την πτώση των βάσεων θα τα καταφέρω, δεδομένου ότι ανήκω και στην ειδική κατηγορία πολυτέκνων». Ο Χαράλαμπος Βαμβάκος και η Ασπασία Παπουτσέλου ήταν οι πρώτοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης από το Γενικό Λύκειο Άντισσας. Ο Χαράλαμπος συγκεντρώνει 18.616 μόρια και έγραψε τρία 20άρια (σε Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας) για να "χτυπήσει" τη σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία μας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι κατά 99% μπαίνει. Η Ασπασία από την άλλη, η οποία έγραψε 20 στην Οικονομική Θεωρία, συγκεντρώνει 17.989 μόρια στο 5ο πεδίο και 17.036 στο 2ο και 4ο πεδίο, επιθυμώντας να "χτυπήσει" τις σχολές Μαθηματικών και Οικονομικών σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα.
Πολιχνίτος- Γέρα- Άγρα
Σε "φαβορί" του Γενικού Λυκείου Πολιχνίτου αναδείχτηκε ο Χριστόφας Αλβανός με βαθμό πρόσβασης 19,47! Ο Χριστόφας, συγκέντρωσε από την τεχνολογική κατεύθυνσης 19.570 μόρια για το 5ο πεδίο, ενώ αρίστευσε με δύο 20άρια στα Μαθηματικά Γενικής Κατεύθυνσης και τις Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων. «Με ενδιαφέρει το Οικονομικό τμήμα της Στρατιωτικής σχολής Θεσσαλονίκης, αφενός γιατί πρόκειται για μια σίγουρη δουλειά σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει τους νέους ανθρώπους και αφετέρου γιατί έχω τον απαραίτητο σωματότυπο», ανέφερε.
Η Ηρώ- Ειρήνη Μυταρέλη από το Γενικό Λύκειο Γέρας, σημείωσε πολύ καλή βαθμολογία από την τεχνολογική κατεύθυνση, συγκεντρώνοντας 19.400 μόρια: «Με ενδιαφέρει η σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω γιατί συγκέντρωσα μεγαλύτερο αριθμό μορίων από την περσινή βάση εισαγωγής». Με καλούς βαθμούς βγήκε και η Χρυσοβαλάντη Πατερέλη από το ΓΕΛ Πέτρας, με την οποία όμως δεν κατορθώσαμε να επικοινωνήσουμε. Από τις Λυκειακές τάξεις Γυμνασίου Άγρας, πρώτη ήρθε η Ραλλού Τρυγώνη με 17,63 βαθμό πρόσβασης: «Συγκέντρωσα 17.630 μόρια από τη θεωρητική κατεύθυνση και ακόμα δεν ξέρω ποια σχολή θα δηλώσω, μάλλον κλίνω προς την Αγγλική Φιλολογία, αλλά δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα».
Χωρίς λεπτομέρειες, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ιππείου έδειξε την Αδαμαντία Λαμπούκα ως πρώτη του σχολείου σε βαθμολογία, ενώ το ίδιο συνέβη και στο Γενικό Λύκειο Παμφίλων με τους υποψηφίους Βασίλη Αβαγιαννό και Ηλιοπούλου Μυρσίνη. Λόγω φόρτου εργασίας, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Καλλονής δεν κατόρθωσε να μας υποδείξει τους πρωτεύσαντες του σχολείου σε βαθμολογία.
Πηγή: «ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ»