Η κατάρτιση θα αφορά τις «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ». Οι εργαζόμενοι μετά το τέλος των σεμιναρίων μπορούν να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν το πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ το οποίο είναι απαραίτητο για μελλοντικές προσλήψεις σε επιχειρήσεις εστίασης και συναφών.
Το πρόγραμμα αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά που θα υλοποιήσει το Σωματείο μετά από παρόμοια προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και του Προγράμματος Διαρθρωτικής Προσαρμογής εντός της οικονομικής κρίσης που υλοποιήθηκε τον Ιούνιο-Ιούλιο.