Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
-500 γρ. φάβα
-2 πράσα ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
-1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
-1 κουτ. γλυκού κάρι
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση Βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι σε νερό που να τη σκεπάζει μέχρι να χυλώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ελέγχουμε το αλάτι. Πολτοποιούμε τη φάβα στο μπλέντερ ή με την ειδική ράβδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε τη φάβα με τα πράσα από πάνω και προαιρετικά ραντίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο.