Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη: 200γραμμ. αλεύρι
140 γραμμ. βούτυρο, ½ κ.γλ. αλάτι
2 κρόκοι αυγού, 5 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση: 6 λάιμ (το χυμό τους και το ξύσμα από τα μισά)
150 γραμμ. ζάχαρη, 6 αυγά , 7 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. αλεύρι, 1 μικρό κομμάτι βούτυρο
Εκτέλεση
1.Βάζετε όλα τα στερεά υλικά και το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2. Προσθέτετε τα υγρά συστατικά της συνταγής και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από το σύρμα. Αν είναι πολύ υγρή, προσθέτετε λίγο αλεύρι, ενώ αν είναι αρκετά ξηρή μία μικρή ποσότητα νερό.
3. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
4. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη και σχηματίζετε είτε 12 ταρτάκια, είτε μια μεγάλη τάρτα.
5. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ατομικά φορμάκια ή ένα σκεύος για τάρτα και κάνετε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι. Σκεπάζετε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε λίγα φασόλια, ψήνετε στους 180 °C για 15'. Έπειτα, αφαιρείτε το χαρτί και ψήνετε για 5' ακόμη.
5. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα.
6. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λάιμ.
7. Γεμίζετε με το παραπάνω μείγμα την τάρτα και την ψήνετε στο φούρνο για 40’.
(προετοιμασία 25'-μαγείρεμα 40'-αναμονή 3 ώρες)
-
Πηγή :
thecookbook gr
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία
ΚΟΥΖΙΝΑ