ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ώριμα βύσσινα ½ κιλό ζάχαρη 2 κουτάλια σούπας χυμό λεμόνι
Πλένουμε τα βύσσινα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι το οποίο έχουμε τοποθετήσει μέσα σε μεγάλη λεκάνη. Μέσα εκεί αφαιρούμε τα κουκούτσια τα οποία συγκεντρώνουμε σε ένα φλιτζάνι. Στύβουμε τα καθαρισμένα βύσσινα με δύναμη να περάσουν μέσα από το τρυπητό. Γεμίζουμε το φλιτζάνι που έχει τα κουκούτσια με βραστό νερό και με αυτό το νερό προτού κρυώσει, αφού το σουρώσουμε, περιχύνουμε ότι έμεινε στο τρυπητό, πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε ότι συγκεντρώσαμε στην λεκάνη με τη ζάχαρη να βράσουν και να δέσουν σε σιρόπι. Προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε η βυσσινάδα μας να πάρει 2 ακόμη βράσεις ακόμη, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού κρυώσει, μεταφέρουμε την βυσσινάδα σε μπουκάλια. Για να τη σερβίρουμε, διαλύουμε 1 μέρος χυμό σε 4 μέρη παγωμένο νερό. Μπορούμε να την αραιώσουμε και με σόδα και παγάκια.
|