Δανέζικο Glogg για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

  • Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 19:26

Υλικά

Δύο λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί

750 ml κρασί πόρτο

250 ml ρούμι

250 ml κονιάκ

Τρία κανελόξυλα

20 γαρύφαλα

250 γραμμάρια σταφίδες

150 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα

50 γραμμάρια ζάχαρη

250 ml νερό

Ένα πορτοκάλι σε λεπτές φέτες

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό, τα κανελόξυλα και τα γαρύφαλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Σουρώνουμε και βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ενώ προσθέτουμε το πόρτο, το ρούμι και το μπράντι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 -15 λεπτά χωρίς να βράσει.

Γαρνίρουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού.

  • Πηγή : sidiagi.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ