Υλικά
Δύο λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί
750 ml κρασί πόρτο
250 ml ρούμι
250 ml κονιάκ
Τρία κανελόξυλα
20 γαρύφαλα
250 γραμμάρια σταφίδες
150 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα
50 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml νερό
Ένα πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό, τα κανελόξυλα και τα γαρύφαλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Σουρώνουμε και βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ενώ προσθέτουμε το πόρτο, το ρούμι και το μπράντι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 -15 λεπτά χωρίς να βράσει.
Γαρνίρουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού.