Σπανάκι σουφλέ με τυριά, λιαστή ντομάτα και κρούστα

  • Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 17:16

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

700 γραμμ. σπανάκι πλυμένο, στραγγισμένο και χοντροκομμένο

1 φλιτζ. φρέσκο γάλα

1 κεσεδάκι τυρί κρέμα με γέμιση σκόρδο

1 φλιτζ. τρίμματα ροκφόρ

6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες

1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο

1 πακέτο αλμυρά κράκερ

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο). Τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄ ανακατεύοντας.
 
2. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε το γάλα, το τυρί κρέμα και το ροκφόρ. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση.
 
3. Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα.
 
4. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια.
 
5. Ψήνουμε για 30΄ στους 200 C, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.

 

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά

  • Πηγή : argiro gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « OREO Γενέθλιο κέικ Μπαλεζές »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ