OREO Γενέθλιο κέικ

  • Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 13:47

 Ένα εύκολο λαχταριστό κέικ που έχει τη βάση του στα μπισκότα Oreo.

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:

1/3 φλιτζάνι μπισκότα Oreo

θρυμματισμένα (περίπου 10 συνολικά )

120 γρ τυρί κρέμα,

3 κρόκοι αβγών

1 βανίλια κουταλάκι του γλυκού

1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας για κάθε χρήση αλεύρι

1 κ.γ. κακάο

1 3/4 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

12 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

3/4 φλιτζανιού νερό,βραστό

80 γρ μαυρη σοκολάτα, τεμαχισμένη

3/4 φλιτζανιου κρέμα γάλακτος

3/4 φλυτζανιου βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματιο

1 2/3 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη

2 αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

για επικάλυψη:

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα Oreo

Οδηγίες:

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκοτα και τα θρυματίζουμε. Κραταμε στην άκρη μια κουταλιά της σούας από τα τρίματα για την επικάλυψη.
Βάζουμε μετά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και κτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Το μείγμα μας το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε στο ψυγείο στο ψυγείο μέχρις ότου είναι έτοιμο για χρήση.
Για να κάνουμε το κεικ σοκολάτα:

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά ανακατευουμε το κακάο σε λίγο νερό ,που βράζει. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδειαστούν. Κατόπιν το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν γίνουν ένα τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μιξεράκι μας. Προσθέτουμε κατόπιν τα αυγά, στα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα ξύλινο κουτάλι, ρίχνουμε και το αλευρι με το κακαο κι ανακατευουμε απαλά .
Ρίχνουμε μισό μείγμα σε βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψί και στη συνέχεια με το χωνί ζαχαροπλαστικής ρίχνουμε στη μέση του τη γέμιση που είχαμε αφήσει στο ψυγείο. Συμπληρώνουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Όταν η γνωστή οδοντογλυφίδα βγεί καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο και το βγάζουμε από το φούρνο. Το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Για να την επικάλυψη:

Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Όταν γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα είναι έτοιμο για να περιχύσουμε το κεικ μας. Προσθέτουμε στην κορυφή και τα ψίχουλα από τα μπισκότα που είχαμε κρατήσει και το υπέροχο Ωραίο κέικ μας είναι έτοιμο..

Χρόνια μας πολλά κι όλα τα καλά!

 

  • Πηγή : marymary gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ