Υλικά για 2 μεσαία βάζα
1 κιλό κεράσια, 1 κιλό ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
1. Πλένετε τα κεράσια και βγάζετε τα κοτσάνια τους. Με ένα ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια.
2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κεράσια και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά. Με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας αφαιρείτε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.
3. Συνεχίζετε το βράσιμο για 15' περίπου ανακατεύοντας διαρκώς και έπειτα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
4. Σκεπάζετε το μείγμα με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνετε έτσι ολόκληρο το βράδυ. Το επόμενο πρωί βράζετε ξανά για 10' προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα λίγο πριν σβήσετε το μάτι.
5. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα. Τα διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον. Μετά το άνοιγμα, τα φυλάσσετε στο ψυγείο.
Κόκκινα και λαχταριστά, δεν καταναλώνονται μόνο ωμά. Αντίθετα, πρωταγωνιστούν σε πολλά γευστικά γλυκά.
-
Πηγή :
elle gr
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία
ΚΟΥΖΙΝΑ