Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον

  • Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 11:01

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
1 κύβο κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
4-5 φέτες ψωμί φρυγανισμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο
8 φέτες μπέικον

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο, το σέλερι, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζοντας το μάτι σε χαμηλή ένταση ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.
Βάζουμε τις φέτες μπέικον σε ταψί καλύτερα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 1180 βαθμούς για 7 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα με το ψιλοκομμένο μπέικον.

 

  • Πηγή : sidagi gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ