Αυγοσαλάτα με πατάτες

  • Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 14:05

Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα ζεστή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή κρύα. Είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!

Υλικά συνταγής

 

  • 6 αυγά βρασμένα (για ακριβώς 4΄)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση

     

    Βράζουμε τα αυγά για ακριβώς 4΄ γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως. Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.
     
    Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.
     
    Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, κάππαρη, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).
     
    Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή ξίδι. 
  • Πηγή : argiro gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τάρτες σοκολατένιες με γέμιση σοκολάτας - κρέμας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ