Υλικά συνταγής
- 6 αυγά βρασμένα (για ακριβώς 4΄)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ξίδι
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
-
ΕκτέλεσηΒράζουμε τα αυγά για ακριβώς 4΄ γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως. Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, κάππαρη, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή ξίδι.