Πάβλοβα

  • Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 19:13

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 60-80 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

-4 αβγά (τα ασπράδια τους)
-125 γρ. ζάχαρη
-1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα
-300 ml κρέμα γάλακτος
-1 βανίλια
-2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90-100°C στον αέρα. Χτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη σταδιακά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα, να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μείγμα να κάνει κορυφές. Απλώνουμε τη μαρέγκα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 60-80 λεπτά στους 90-100°C. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε την πάβλοβα με τη σαντιγί σχηματίζοντας κορυφές με το κουτάλι.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε την πάβλοβα με σάλτσα φρούτων του δάσους, που θα φτιάξουμε απλώς πολτοποιώντας τα φρούτα στο multi μαζί με 2 κουτ. σούπας κονιάκ ή Grand Marnier.

 

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ