Υλικά (για 4-6 άτομα):
- 500 γρ. κανελόνια
- 300 γρ. σπανάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. μαλακιά μυζήθρα
- 250 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. έμενταλ, τριμμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γκούντα, τριμμένο
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (μαϊντανό, κόλιαντρο και βασιλικό), ψιλοκομμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Πλένετε και ζεματίζετε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Στη συνέχεια βάζετε το λάδι να κάψει σε τηγάνι και σοτάρετε το σπανάκι, ανακατεύοντας συνεχώς 3-4′. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και του προσθέτετε τα ανάμεικτα αρωματικά. Αναμειγνύετε σε μπολ τη μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι, το έμενταλ, το σπανάκι και το ζαμπόν. Χτυπάτε τα αυγά με αλατοπίπερο και το μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα τυριά και το σπανάκι, ανακατεύοντας πολύ καλά. Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τα κανελόνια. Απλώνετε λίγη κρέμα γάλακτος σε πυρίμαχο ταψί και τοποθετείτε πάνω στη σάλτσα τα γεμισμένα κανελόνια. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τυρί γκούντα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180°C για 40′. Σερβίρετε τα κανελόνια ζεστά.
Καλή όρεξη!