Υλικά:
- 2 κιλά μελιτζάνες μεγάλες
- 1 κιλό πατάτες μέτριες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτί τοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. μαϊντανό
- 8-10 φέτες τυρί του τοστ
- 4-5 φέτες ζαμπόν
- 250 γρ. φέτα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη
- λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Κόβετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες κατά μήκος, τις αλατίζετε, τις στρώνετε σε ένα ταψί και τις βάζετε στον φούρνο για να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο να ξανθύνουν και προσθέτετε τα τοματάκια και τον μαϊντανό για να πάρουν μερικές βράσεις. Μόλις γίνει μία αρκετά πηχτή σάλτσα, ρίχνετε το αλατοπίπερο και μισό κ.γ. ζάχαρη και το βγάζετε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι, στρώνετε πρώτα τις μελιτζάνες, μετά το τυρί του τοστ, τις πατάτες, τις φέτες του ζαμπόν και πάλι μελιτζάνες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε στους 200°C για περίπου μισή ώρα. Αφού σβήσετε τον φούρνο, καλύπτετε τη σάλτσα με την τριμμένη φέτα, έτσι ώστε να λιώσει.
Καλή όρεξη!