Υλικά για 4-6 άτομα
- 1/2 πακέτο λαζάνια
- 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
- 3 μελιτζάνες τσακώνικες, σε κυβάκια ξεπικρισμένες (βλ. σελ. 66)
- 3 ντομάτες, μεγάλες, ψιλοκομμένες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένo
- 2 φλ. τυρί κατίκι Δομοκού
- 1 1/2 φλ. γάλα, φρέσκο
- 3 αβγά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και γυαλίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε με προσοχή και έπειτα από 2-3 λεπτά ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση με χαμηλωμένη τη φωτιά, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε, χτυπώντας, το γάλα.
- Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, όχι πολύ μεγάλο. Αδειάζουμε από πάνω το μισό μείγμα λαχανικών. Απλώνουμε τη μισή κεφαλογραβιέρα και το μισό κατίκι.
- Σκεπάζουμε με μια στρώση λαζάνια και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών.
- Απλώνουμε την τελευταία στρώση από λαζάνια και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα χτυπημένα αβγά.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.
Tips
- Προσθέστε κολοκυθάκια και ελιές πράσινες σε ροδέλες, αλλά και βασιλικό.
- Επιλέξτε τα τυριά που αρέσουν σε εσάς. Ταιριάζει και η φέτα, αλλά και το ανθότυρο.