Υλικά (για 6 άτομα):
- ½ κιλό κριθαράκι (χοντρό)
- 4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2-3 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζ. λάδι
- 150 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βάζετε σην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία-δύο βράσεις. Προσθέτετε το κριθαράκι και το ανάλογο νερό (ζεστό) και τα αφήνετε να βράσουν επί 25-30′ περίπου. Σερβίρετε το κριθαράκι ζεστό με τυρί τριμμένο ή αν θέλετε το γκρατινάρετε, βάζοντάς το λίγο πριν ψηθεί σε ένα πυρέξ και πασπαλίζοντάς το με το τυρί. Το βάζετε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 10′.
Καλή όρεξη!