Υλικά
500 γραμ. βούτυρο λιωμένο
150 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αβγών
200 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
3 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε του κρόκους, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι με τη σόδα και τις βανίλιες.Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.Κατόπιν τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: greekcook gr