Κολοκυθοκεφτέδες ασυνήθιστοι

  • Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 13:47

Μια έξοχη συνταγή για τους καλοκαιρινούς κεφτέδες από τα Πουλάτα Σάμης της Κεφαλονιάς.

Υλικά
  • 1 κιλό μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 200 γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα των κεφτέδων)
  • ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

ΔιαδικασίαΣε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αδειάζουμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, να στραγγίξουν καλά από τα υγρά.

 Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε, μέχρι να αναμειχθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι το μείγμα να σφίξει.

 Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, μεγέθους μικρού καρυδιού. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.

 Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, σε δόσεις, για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

  • Πηγή : gastronomos.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πατατόπιτα με μπέικον και ρίγανη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ