Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλο
1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1κουταλιά του γλυκού νές καφέ διαλυμένο σε 1/2 φλιζάνι νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι τον νες καφέ και το μέλι ανακατεύοντας πολύ καλά.
Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι τη σόδα και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ με τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα των αυγών.
Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με 1/2 φλ. νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή 28 εκ.
Σερβίρετε με καφέ με τζίντζερ και κανέλα.