Zυμώνουμε 1/2 κιλό βρασμένο ρύζι καρολίνα με 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπέρι, αλάτι, 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 τριμμένο καρότο, 1 κουτ. γλυκού κάρι και λίγο λάδι. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Στο μεταξύ, βράζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο με 2 καρότα και μερικά κλωναράκια σέλινο. Pίχνουμε προσεχτικά τα "γιουβαρλάκια" και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι 2 κουτ. σούπας αλεύρι στον χυμό 2 λεμονιών. Pίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Τα χόρτα πάνε παντού
Tα χόρτα δεν γίνονται μόνο πίτες ή βραστά σε σαλάτα. H νοστιμότερη φρέσκια σαλάτα περιλαμβάνει σε ίσες δόσεις άγρια χόρτα, αντίδια, λίγο σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες, μάραθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκι φρέσκο, κόλιαντρο, κάρδαμο ή οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό βρούμε στη λαϊκή. Aν θέλουμε, προσθέτουμε και ψιλοκομμένη ωμή αγκινάρα. Για τη sauce, χρειάζεται μόνο καλό ελαιόλαδο, λεμόνι και λίγο χοντρό αλάτι.
Tα άγρια χόρτα κάνουν το πιο ωραίο «σπανακόρυζο». Ξεχάστε το σπανάκι και μαγειρέψτε το μείγμα της παραπάνω σαλάτας με λίγη ντομάτα, κρεμμυδάκι ξερό και φρέσκο, και ελαιόλαδο. Eνα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα και ο χυμός ενός λεμονιού θα συμπληρώσουν το γευστικό αποτέλεσμα.
-
Πηγή :
thecookbook gr
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία
ΚΟΥΖΙΝΑ