Αβγά τηγανητά με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές

  • Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 17:18

Τόσο νόστιμο...

Υλικά:
• 8 πιπεριές κέρατο, ολόκληρες
• ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
• 2 σκελίδες σκόρδου σε φετάκια
• Αλάτι, πιπέρι
• 8 αβγά

Διαδικασία:
Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές ώσπου να μαραθούν ελαφρώς, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για να μην πιτσιλίσει η σάλτσα. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να μείνει μόνο με το λάδι. Με το πηρούνι, κάνουμε ανοίγματα ανάμεσα στις πιπεριές και προσεχτικά σπάμε στο καθένα από ένα αβγό. Σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ψηθεί το ασπράδι, αλλά να μείνει ζουμερός ο κρόκος. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή! jenny gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ντοµατόψωµο Τηγανητός πουρές πατάτας με φέτα »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ