Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο νερό. Ανακατεύουμε συχνά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη να τη σβήσουμε, προσθέτουμε τον τόνο αφού πρώτα τον στραγγίξουμε από το λάδι και τον κόψουμε σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα μακαρόνια. Συνοδεύεται και με τυρί τριμμένο.