Chocolate mud cake

  • Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 14:59

Υλικά

Για 4-6 άτομα

85 γραμμάρια (3/4 φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας) αμυγδαλόψιχα
30 γραμμάρια (1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας) σκόνη κακάο
90 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού καφέ σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
80ml (1/3 φλιτζάνι) γιαούρτι ή sour cream
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το frosting
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη εσπρέσο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας γάλα
113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο μαλακό
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
60 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
60 γραμμάρια ψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη 2 σκάλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αλεσμένα αμύγδαλα, σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι και καφέ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό, το γιαούρτι ή sour cream, το λάδι και τη βανίλια.
Διπλώστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά, ρίχνουμε στο σε φόρμα τάρτας στρογγυλή 20 εκ. και ψήνουμε για 20-22 λεπτά στους 170 βαθμούς με αέρα στη 2 σκάλα.
Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν κόψετε κομμάτι. Η συνταγή για το κέικ χωρίς αλεύρι δεν θα δείτε να φουσκώνει και να παίρνει μορφή παραδοσιακού κέικ, θα μοιάζει με σοκολατόπιτα.

Για το frosting
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τον καφέ εσπρέσο, τη βανίλια με 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Γυρίστε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε την άχνη ζάχαρη.

Προσθέστε λιωμένη σοκολάτα με το γάλα.  Χτυπήστε σε στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μια λεία και σφικτή κρέμα.
Απλώνουμε το frosting σε όλη την επιφάνεια του κέικ και σερβίρουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 22 λεπτά

 

  • Πηγή : sidagi gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ