Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ ΝΔΦΚ προτείνει μεταξύ άλλων:
Σίτιση: Να μη μείνει κανένας φοιτητής χωρίς να σιτίζεται δωρεάν .Να διατηρηθεί το σύστημα καταγραφής των φοιτητών που σιτίζονται καθώς όπως τονίζει αν υπάρξουν αλλαγές θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Μεταφορές: Η ΔΑΠ θυμίζει παρέμβασή της αρχές του καλοκαιριού για το ζήτημα αυτό και τονίζει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη μεταφορά φοιτητών από τα ΚΤΕΛ ήδη υπάρχουν φοιτητές που πληρώνουν κανονικά εισιτήριο.
«Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα και να ολοκληρωθεί η συνεργασία με τα Αστικά ΚΤΕΛ άμεσα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε δωρεάν» αναφέρει η ανακοίνωση.
Στέγαση :Όπως αναφέρει η ΔΑΠ παρατηρείται το φαινόμενο φοιτητές που διαμένουν στις εστίες να τους ζητείται να μείνουν έναν μήνα εκτός εστιών για να μπουν ξανά τον Νοέμβριο . «Είναι άκρως παράλογη αυτή η στάση και γι αυτό τον λόγο ζητάμε είτε από τον αντιπρύτανη φοιτητικών θεμάτων να παρέμβει για δωρεάν διαμονή ενός μηνός των φοιτητών στις εστίες , είτε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο για να υπάρξει μία βοήθεια και από τους τοπικούς φορείς» τονίζει χαρακτηριστικά.
Η ΔΑΠ τονίζει ότι θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να αντιληφθούν ότι «η κρίση έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια και υπάρχουν πολλοί νέοι φοιτητές που διαγράφονται λόγω μη οικονομικής ικανότητας να μείνουν στην Μυτιλήνη ,αλλά και οι παλιοί φοιτητές λόγω οικονομικών δυσκολιών αναγκάζονται να φύγουν»
Προτείνει να γίνει συνάντηση των έξι προέδρων με τον Αντιπρύτανη φοιτητικών θεμάτων προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα και να εξευρεθούν άμεσες λύσεις.
«Τέλος, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα ζητήσουμε την διεξαγωγή ΔΣ άμεσα για μία κοινή συνάντηση των έξι προέδρων με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων για την συζήτηση και την επίλυση των προβλημάτων που αναφέραμε και αργότερα την διεξαγωγή διατμηματικής συνάντησης των ΔΣ για να συζητήσουμε για τα θέματα μέριμνας.
Συγχρόνως, άμεσα θα ζητήσουμε την διεξαγωγή ανάδειξης εκπροσώπων μέριμνας στα τμήματα που δεν υπάρχουν ακόμη, που μαζί με τη πρώην πρόεδρο της μέριμνας να ζητήσουν άμεσα την διεξαγωγή μεριμνικού συμβουλίου για την επίλυση άμεσων προβλημάτων.
Οι κινήσεις έχουν καθαρά ενωτικό χαρακτήρα για τα θέματα της μέριμνας και ζητάμε από όλες τις παρατάξεις και ανένταχτους φοιτητές να παραβρεθούν στις συναντήσεις και στις γενικές συνελεύσεις για να δώσουμε τις προτάσεις μας στα προβλήματα που μας ταλανίζουν.
Ο συμβολικός χαρακτήρας της προσπάθειάς μας έχει ως σκοπό καθαρά την λύση των θεμάτων μέριμνας και την ανάδειξη των άμεσων προβλημάτων μας...» καταλήγει μεταξύ άλλων.