Η Λήμνος τιμήθηκε στις "ημέρες γαστρονομίας" στο Μουσείο Μπενάκη

  • Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 14:32

Ιδιαίτερα επιτυχής υπήρξε η συμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.), ως επιστημονικού συμβούλου στην διοργάνωση «ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ονομασία προέλευσης Ελληνική», που οργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, στις 24, 25 και 26 Μαΐου, με τιμώμενο προορισμό το νησί της Λήμνου.

Η συμμετοχή αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής εξωστρέφειας του Τμήματος, και ειδικότερα της προσπάθειας υποστήριξης των πρωτοβουλιών του Δήμου Λήμνου και της τοπικής κοινωνίας για την προβολή και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων.

Η συμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής περιελάμβανε:

Τη διοργάνωση της θεματικής ενότητας με θέμα «Αφιέρωμα στην Μεσογειακής Διατροφή», από τον επίκουρο καθηγητή Χαράλαμπο Καραντώνη, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος με εισήγηση που είχε θέμα: «Η Μεσογειακή Διατροφή από της επιδημιολογικές μελέτες στο μοριακό επίπεδο και στην αγορά των τροφίμων».

Την διοργάνωση των θεματικών ενοτήτων με θέμα «Ελληνική Γη: επιτυχημένα παραδείγματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας από ειδικούς του κλάδου της διατροφής», και «Λημνία Γη: Αφιέρωμα στον τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό», από τον επίκουρο καθηγητή Δημήτρη Σκάλκο, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος με εισήγηση που είχε θέμα: «Παραγωγή προϊόντων: το μοντέλο της Λήμνου»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του τριημέρου στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.imeresgastronomias.gr  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ